Sport

SPEKTAKULARNO: Potez bh. košarkašice za pamćenje

Da talenta u bh. košarci ima na pretek dokazuje i sjajan video s utakmice omladinske kategorije između ŽKK Play Off - ŽKK Hrasnica, a u centru pažnje našla se 13-godišnja Una Banda.

Naime, za vikend je u Sarajevo odigrana sjajna utakmica između Play Offa i Hrasnice, a riječ je o meču Omladinske lige Kantona Sarajevu u kategoriji pionirki.

Košarka je u Sarajevu uvijek bila popularna, ali poznato je koliko ovaj sport stagnira već godinama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

To je posebno slučaj bio sa ženskom košarkom, no dobrim rezultatima naše reprezentacije u prethodnim godinama itekako je porastao interes i za ovim sportom što sigurno može da nas raduje.

Ono što je sigurno jeste da talenta u omladinskim kategorijama ima, ali je potrebno da se uloži vrijeme, rad, trud i naravno novac u radu s omladincima kako bismo za nekoliko godina imali ponovo respektabilan tim u ženskoj reprezentaciji BiH.

Da talenta ima vidjelo se i na meču pionirki u kojem su se sastali Play Off i Hrasnica, a na kraju je Play Off uspio da slavi sa 55:26.

Malo ko je očekivao da će detalj s ove utakmice postati priča širom BiH, ali to i zaslužuje. Naime, u centru pažnje našla se 13-godišnja Una Banda koja je postigla nevjerovatan koš, a taj trenutak će sigurno pamtiti zauvijek.

Košarkašica Play Offa je u zadnjoj sekundi treće četvrtine uspjela da postigne koš s pola terena i upiše svoja nova tri poena. Kada je lopta prošla kroz obruč nastala je ludnica među igračicama Play Offa koje su bile oduševljenje potezom svoje saigračice.