Sport

SJAJNI ZRINJSKI BEZ SREĆE: Drama u Slovačkoj za grupnu fazu Konferencijske lige, Slovan slavio nakon penala

Zrinjski nije ispisao istoriju BiH fudbala. Malo je falilo da postane prvi tim iz ove države koji će nastupiti u grupnoj fazi jednog od UEFA takmičenja. Hrabro, pametno i kvalitetnom igrom u Slovačkoj su se borili protiv favotizovanog Slovana. Nakon 2-1 odlučili su penali..

Prednost iz Mostara od 1-0 nije sačuvana u Slovačkoj. Prava drama odigravala se u revanšu Slovana i Zrinjskog, a sretniji su bili Slovacii. U izuzetno kvalitetnoj i borbenoj nogometnoj predstavi Zrinjski je pokazao da ima kvalitetu za velika takmičenja. Igrali su hrabro protiv snažnijeg protivnika ali im se to na kraju nije vratilo.

Zrinjski je bolje počeo, bio konkretniji ali nije bilo sreće u završnici. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri,ali bez golova. 

U nastavku šok za Zrinjski. Iz jedne sumnjive situacije Slovan je nakon brze akcije došao do gola. Time je anulirana prednost Zrinjskog.

Zrinjski se pribrao i do kraja regularnog dijela izdržao sve napade Slovana.

  Mostarci su u produžetku  pokazali karakter i uz malo sreće vratili se u susret. pogodio je Savić. Činilo se da će Mostarci već tada slaviti. na ruku im je išao i crveni karton Kagave koji je izgubio živce i nakon nepotrebnog udaranja Bilbije dobio direktan crveni karton.

Slovan je imao sreću. U zadnjoj minuti Ramirezz je eurogolom, drugim na susretu meč odveo u jedaenesterce.I tamo drama, po jedan promašaj u šestoj seriji, na kraju bolji je bio Slovan jer je Zrinjski promašio i sedmi penal.