Sport

SARAJEVSKI PREDATOR DRUGI U SAD: Sjajan nastup Pehlivanovića pred Svjetsko prvenstvo

Najbolji bh. igrač bilijara Sanjin Pehlivanović osvojio je drugo mjesto na prestižnom turniru Alfa Las Vegas Opena u disciplini "desetka" .Našeg igrača na putu do konačnog trijumfa zaustavio je stari rival iz omladinskih selekcija Wiktorom Zielinskim, koji je tako odbranio titulu prvaka ovog turnira:Bilo je 2-0 za Poljaka.

Osvajanjem drugog mjesta na ovom prestižnom turniru Pehlivanović je inkasirao 13.000 dolara nagrade, a raduje njegova dobra forma pred Svjetsko prvenstvo u disciplini 10 koje se također igra u Las Vegasu, od 28. februara do 4. marta, a na njemu će učestvovati 128 igrača.

Nastupom na Alfa turniru Pehlivanović je pokazao koliko ima snažan karakter. Na turnir je stigao neposredno pred svoj prvi meč u kojem je doživio poraz. Nije ga to obeshrabrilo. Sjajnim partijama iskoristio je mogućnost povratka u turnir sa tri vezane pobjede koje otvaraju vrata takmičenja među 64 najbolja.

Nakon toga Nakon ovih pobjeda Pehlivanović je nanizao i trijumfe nad juniorskim prvakom Evrope Szymonom Kuralom iz Poljske, grčkom zvijezdom Alexom Kazakisom te Wu Kun Linom iz Tajvana i Vitaliyem Patsurom iz Ukrajine.

U polufinalu smo opet vidjeli snagu i karakter Pehlivanovića. Član sarajevskog Predatora pobijedio je Poljaka Daniela Maciola sa  2:1 (3:4, 4:2, 4:2).

Iako je u ovom meču bio u zaostatku, Pehlivanović je još jednom pokazao svoj kvalitet i karakter, te nije ni u jednom trenutku gubio pribranost i na kraju je zasluženo pobijedio.

Možda je poraz u finalu dobra škola za Perhlivanovića jer svakako za njega je mnogo važniji na stup na predstojećem SP. Protivnicima je već pokazao svoju snagu, a mi se nadamo dobrim vijestima.

 

Povezani članci