Sport

PUNE ĆELIJE U ZADRU: Napadi i provokacije gostiju iz Beograda

Policija u Zadru uhapsila je još deset osoba zbog izgreda na košarkaškom meču protiv Crvene zvezde u ABA ligi. adarska policija saopštila je da su hapšenja izvršena u nastavku kriminalističke istrage zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o spriječavanju nereda na sportskim događajima.

Hrvatski državljani starosti od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su na utakmici 12. novembra između i Crvene zvezde u Sportskom centru “Višnjik” uzvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili postiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, saopštila je policija.

Ranije su uhapšeni napadači na novinare iz Beograda i članove uprave Crvene Zvezde.

Crveno-beli su optužili ABA ligu za ćutanje i tražili da se meč igra pred praznim tribinama, ali takve odluke nije bilo u najavi regionalnog takmičenja. Takmičenje “Jadrana” zahtijevalo je od nadležnih hitnu istragu, hapšenje napadača i izrazilo uvjeravanje da će utakmica biti organizovana uz zagarantovanu maksimalnu sigurnost za sve aktere. 

Umjesto toga novi incidenti i pune čelije.

U sklopu kriminalističke istrage, a na osnovu naloga Opštininskog suda u Zadru, sprovedeni su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba, i tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda. Sve osumnjičene osobe, uz optužbu za počinjene prekršaje, dovedene su na Kazneno-prekršajni dio Opštinskog suda u Zadru. 

Ranije u utorak PU zadarska je izvijestila da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o spriječavanju nereda na sportskim događajima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan starosti od 42 godina zbog alkoholisanosti i drugi starosti od 19 godina zbog pokušaja unošenja u sportski objekat alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta, prenosi Hina.

Nakon sprovedene kriminalističke istrage, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni dio Opštinskog suda u Zadru dovedena su i četvorica maloljetnika, uz odgovarajuću optužnicu. Kriminalistička istraga se nastavlja, saopšteno je iz PU zadarske.

Povezani članci