Sport

POVIJESNI DAN ZA BUDUĆEG ZMAJA: Rekordan transfer, talentirani nogometaš karijeru nastavlja u Francuskoj

Okončana je priča oko toga gdje će Said Hamulić nastaviti karijeru. Njegov novi klub je francuski Toulouse.

Bosna i Hercegovina je tako dobila još jednog potencijalnog reprezentativca u ligama petice, a Hamulić je ušao u historiju svog sada već bivšeg kluba, Stal Mieleca.

"Želimo vas obavijestiti da od 23. januara 2023. Said Hamulić napušta ekipu PGE FKS Stal Mielec i prelazi u FC Toulouse. Radi se o plaćenom transferu.Iznos transfera najveći je u povjesti kluba", navodi se u službenoj objavi na web stranici Stal Mieleca.

Osim toga, na klupskim društvenim mrežama pojavio se video sa sažetkom njegovih najboljih akcija tokom boravka u Poljskoj.

Visina transfera nije objavljena, no novinari WP Sportowe Fakty javljaju da on iznosi više od dva miliona eura, a 30 posto pripada DFK Dainavi iz koje je Hamulić došao u Poljsku.

Toulouse se trenutno nalazi na 12. mjestu prvenstvene tabele i nakon 19 utakmica skupio je 23 boda.

Francuski klub nije bio jedini klub zainteresovan za 22-godišnjeg napadača. Među kandidatima za potpis Hamulića mediji su spominjali škotski Celtic, klubove iz američkog MLS-a i Rakow.

Inače, Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju Bosne i Hercegovine, i sve su prilike da će se uskoro naći na popisu novog selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića.

Povezani članci