Sport

POVEZUJU GA S PREDSJEDNIKOM SAVEZA: Sudija odsvirao kraj, izvadio žuti karton, a igrač zaplakao

Utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo obilježila je velika pogreška gostujućeg golmana Šahinovića koji je praktično asistirao domaćem nogometašu za konačnih 1:0.

Miloš Gigović je na Pecari sudio derbi osmog kola, a s obzirom na neke ranije propuste, svaka njegova odluka je pod posebnim povećalom. 

Nakon što je odsvirao kraj susreta, mladi igrač Širokog Brijega Capan je skinuo dres te ga dao dječaku koji je sakupljao lopte, a Gigović mu je pokazao javnu opomenu.

Capanu je ovo treći žuti karton zbog kojeg će propustiti meč protiv Borca koji je na programu u srijedu.

No, kako god, fudbaler Širokog je u suzama napustio teren i u svlačionicu otišao plačući, kada je shvatio šta se sve dogodilo i da ga neće biti u narednom duelu i još jednom derbiju njegovog tima koji je od večeras novi lider na tabeli.

Miloš Gigović jedan je od najkontroverznijih sudija  posljednjih sezona, pa samim tim su sve njegove odluke pod posebnim povećalom, a unatoč svemu ima veliku podršku Nogometnog saveza BiH. Osim toga sudiji iz Bosanske Gradiške povjerenje je ukazala i UEFA pa je delegiran na nekim utakmicama u mečevima kvalifikacija za UEFA-ina takmičenja.

Inače, na nedavnoj press konferenciji predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zejković, koji je donedavno bio i prvi čovjek FK Borac iz Banjaluke, kazao je kako suca Gigovića povezuju s njim ali da oni nisu ni u kakvim bliskim odnosima.

No, čini se da je ovaj Gogovićev potez koji definitivno ide u prilog FK Borac još jedan u nizu neslavnih poteza o kojim će se dugo pričati.