Sport

POVAMPIRENE USTAŠE: Hrvatska strahuje od žestoke kazne, incident i uoči utakmice

Opet je skupina navijača pokušala pokvariti predstavu na Opus Areni. Sada će Nogoemtni savez Hrvatske opet "na iglama" čekati kaznu i strahovati hoće li reprezentacija u zadnjoj utakmici kvalifikacija protiv Armenije na Maksimiru igrati pred praznim tribinama.

- Ja to ne razumijem, da dođe grupa od 20 ljudi i uništi sve ono što napravi njih 15.000. doći tu s takvom idejom... Kome to treba? Ne razumijem zašto se to konstantno događa. Ne razmišljam hoćemo li zadnju utakmicu igrati bez gledatelja, ali moraju biti svjesna i ta tijela koja donose odluke da to ne viče cijeli stadion. Dok to ne riješimo trajat će i trajati pa dok nas ne kazne - kazao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Naime, grupa navijača je u Osijeku na utakmici s Turskom pjevanjem ustaške budnice kroz stihove "Boj se bije ustaški se barjak vije", ponovno u prvi plan istaknula veliki problem hrvatskog društva. Kazna UEFA-e mogla bi biti rigorozna, s obzirom da je HNS već sada na uvjetnoj kazni zbog ranijih grijeha navijača.

Uoči utakmice na Pampas areni u Osijeku spriječen je još jedan incident. Nepoznata osoba na ogradu je zakačila transparent na kojem je crvenom bojim nacrtamo ustaško slovo U, a ispod toga crnom napisano i prekriženo HNS. Iznad svega piše "Ima nas". Postoji i snimka nadzorne kamere.

 

ustasko u

Povezani članci