Sport

POTEZ ZA PAMĆENJE: Đoković nakon osvajanja povijesnog naslova rasplakao publiku na stadionu

Novak Đoković osvajač je US Opena. Do četvrtog naslova u New Yorku i 24. Grand Slama u karijeri čime se izjednačio s Margaret Court srbijanski tenisač je došao pobjedom nad Daniilom Medvedevom s 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 6:3.

Ni pad na koljena nakon pobjede, ni dizanje trofeja, ni zagrljaj sa suprugom Jelenom. Nijedan od tih trenutaka nakon Đokovićevog osvajanja US Opena nije se mogao mjeriti s onim kad je odlučio odati počast Kobeu Bryantu.

Nekoliko minuta nakon što je pobijedio Daniila Medvedeva (6:3, 7:6, 6:3) i osvojio svoj 24. Grand Slam, srbijanski tenisač skinuo je majicu i otkrio da ga je posvetio svojem velikom prijatelju koji nas je napustio prije gotovo četiri godine.

 

U trenutku dok se čekalo podizanje trofeja i dok su svi pripremili mobitele da zabilježe antologijski trenutak, simbolika nije mogla biti veća. Naslov broj 24 za broj koji je Mamba nosio na dresu.

 

- Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio. Pomislio sam da bi bilo lijepo to učiniti ako dođem u šansu osvojiti turnir. Onda sam prije koji dan zamolio prijatelje da mi pomognu isprintati majicu - počeo je Đoković i izazvao gromoglasan pljesak tribina Arthur Ashea.

image

Prisjetio se svojeg prijateljstva s velikanom svjetske košarke.

- Često smo znali pričati o pobjedničkom mentalitetu, pogotovo mi je to puno značilo u trenucima kad sam bio ozlijeđen i trudio se vratiti na vrh. Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao, uvijek je bio dostupan za savjet i podršku. Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast, kazao je Novak.

Povezani članci