Sport

ODE I SAVO: Zmajevi bez selektora, Vico i plaćenici ponovo u akciji

Dosadašnji selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević u narednom periodu više neće obnašati ovu dužnost.

Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa Nogometnim savezom, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije.

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je "Zmajeve" sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

NSBiH zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere, javljaju iz NSBiH. 

U medijima se pojavila informacija kako je prvi izbor Vice Zeljkovića i njegovih poltrona legendarni kapiten Zmajeva Sergej Barbarez. Ukoliko Barbarez pristane na ponudu, sasvim je jasno da će Zeljković takvim potezom kupiti mir kod navijača.

Iako Barbarez nkada u karijeri nije vodio bilo kakav klub ili reprezentaciju, što je do sada bio kriterij i referenca za selektorsku poziciju, Zeljković i njegovi klimoglavci upravo takvim potezom priznaju da se nalaze u bezizlaznoj situaciji i da izlaz nalaze odabirom onoga koga navijači preferiraju.

Najneuspješniji predsjednik NSBiH poznat je i po izjavi da Barbarez nikada neće biti selektor Zmajeva.

Pametnom dosta!

Povezani članci