Sport

HRVATSKI OBRAČUN SA USTAŠAMA: Navijačima se sudi, klubovima velike novčane kazne

Za razliku od BiH u Hrvatskoj se na nogometnim terenima žestoko kažnjava pjevanje ustaških pjesama. Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB) od 63. do 66. minute skandirali "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom - hrvatski dom…".

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 12. kola,

GNK Dinamo se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 12. kola Gorica - Dinamo gostujući navijači na istočnoj tribini u 53. i 63. minuti zapalili po jednu bljeskalicu, te od 78. do 80. minute zapalili deset dimnih kutija i više od dvadeset i pet bljeskalica koje su dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1600 era. Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB) od 63. do 66. minute skandirali "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom - hrvatski dom…",  čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 17.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 18.000 eura. 

Podsjetimo u Hrvatskoj su nedavno uhapšeni i navijači koji su na utakmici reprezentacije pjevali koračnicu.

Trojica Dinamovih navijača iz osmeročlane skupine uhićenih zbog pjevanja ustaške koračnice nepravomoćno su u srijedu na sudu u Ivanić-Gradu osuđena na 60 dana zatvora s rokom kušnje od godinu dana, a izrečene su im i zaštitne mjere jednogodišnje zabrane odlaska na stadione.

Kako se doznaje na ivanićgradskoj Stalnoj službi Općinskog suda u Velikoj Gorici, trojici Bad Blue Boysa izrečena je zaštitna mjera jednogodišnje zabrane odlaska na utakmice Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije u trajanju od jedne godine.

Povezani članci