Sport

DŽEKO OTKRIO NEPOZNATI DETALJ IZ KARIJERE: Kad se toga sjeti i danas se naježi

Mario Stanić, nekadašnji fudbaler Željezničara i Chelsea, obilazi legende iz regija i pravi sjajne razgovore, a u sklopu serijala “(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem” ovaj Sarajlija posjetio je drugog Sarajliju u Milanu Edina Džeku.

Džeko i Stanić su razmijenili dresove FK Željezničar za koji su obojica igrali.

Džeko je prepričao i jedan od teških trenutaka kada je izostavljen iz ekipe, te otišao kući i plakao u svojoj sobi.

Moguće je da se Edin Džeko prisjetio poteza njegovog trenera iz FK Željezničar Jirja Plišeka o kojem je češki stručnjak nedavno govorio za Reprezentacija.ba. On je jedne prilike Džeku ‘prekomandovao’ u novoformirani B tim, što se nije svidjelo njegovim roditeljima.

– To je bio ključan trenutak za njegovu karijeru. Mnogi nisu razumjeli zašto sam to uradio, a ustvari primijetio sam da nema disciplinu u igri i da je, između ostalog, to stvar na kojoj mora raditi. Bilo je onih koji su protiv toga. Rekao sam svima, ako želite Edinu dobro i da postane igrač, pustite ga na miru. Bio sam siguran da će mi i on sam nekada zahvaliti zbog toga. Na kraju, samo nekoliko dana kasnije, na treningu Edin je bio potpuno druga osoba. Shvatio je poruku koju sam mu želio na taj način poslati.

Kratki razgovor Marija Stanića i Edina Džeke možete pogledati OVDJE.

Povezani članci