Sport

ZMAJEVI RASPRODALI BILINO POLJE: Veliki interes za utakmicu BiH - Luksemburg, važna obavijest policije

Nogometaši Bosne i Hercegovine i Luksemburga u utorak na Bilinom polju od 20.45 sati igraju utakmicu četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO.

Utakmicu će prenositi BHT1, a putem satelitskih i internet platformi diljem svijeta utakmicu će prenositi sljedeći kanali:

 

Arena Premium 2 (Srbija)

beIN Connect Mena (Internacionalni)

beIn Connect Mena 1 (Engleska)

DAZN (Njemačka)

DAZN (Kanada)

DAZN (Japan)

Megogo Futbol 10 (Ukrajina)

Nova Sports Extra 1 (Grčka)

Okko Sport (Rusija)

Optus Sports (Australija)

RTL Tele (Luksemburg)

Sky Sport (Italija)

Sport TV1 (Portugal)

SportKlub (Slovenija)

SportKlub (Hrvatska)

SuperSport OTT (Južna Afrika)

TV2 Play (Danska)

TV2 Play (Norveška)

UEFA TV

ViaPlay (Baltik)

ViaPlay (Velika Britanija)

ViaPlay (Island)

ViaPlay (Švedska)

VAŽNA OBAVIJEST ZA NAVIJAČE NA BILINOM POLJU

U pripremama za obezbjeđenje kvalifikacijske utakmice za plasman na "Euro 2024." Bosna i Hercegovina - Luksemburg, najavljene za sutra u Zenici na stadionu Bilino polje, policijski komesar je formirao Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti policijskih službenika prilikom poduzimanja mjera operativnog, saobraćajnog, fizičkog i KDZ obezbjeđenja, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona.

Zabranjeno je unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) te alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Na ulazima u stadion će biti izvršen pregled svih osoba radi sprečavanja unošenja nedozvoljenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak.

- Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu s naredbama izdatim od strane policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica. Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona takođe poziva građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim bezbjednosno interesantnim informacijama, kao i informacijama o uočenim krivičnim djelima, prekršajima i drugim nezakonitim pojavama, odmah o tome  informišu nadležnu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili direktnim obraćanjem policijskim službenicima na terenu - citat je iz saopćenja.

Uprava policije kantonalnog MUP-a poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju ovog značajnog sportskog događaja radi bezbjednih uslova i sprečavanja bilo kakvog ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

U fazi priprema, održavaju se sastanci Štaba formiranog za koordiniranje i nadziranje svih aktivnosti. Prati se realizacija i provođenje konkretnih zadataka i naloženih obaveza nosiocima iz sačinjenih planova obezbjeđenja. Kako je predviđeno, pored mjera fizičkog obezbjeđenja, predviđene su i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmica.

Službenici policije će protiv svih osoba koje ne budu postupale u skladu s izdatim naredbama ovlaštenih službenih osoba, kao i u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

U cilju dosljedne primjene navedenih zakonskih odredbi, prvenstveno kad je riječ o nedozvoljenim predmetima i protivpravnim ponašanjem, MUP podsjeća navijače na odredbe Člana 4. Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, u kojem su definisani svi prekršaji, opisane protivpravne radnje i ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice, kao i sankcije za počinioce utvrđenih prekršaja.

Povezani članci