Politika

TUZLA I BANOVIĆI NA NOGAMA: Ogroman interes za peticiju "Milion potpisa za građansku BiH", DF se u TK pokazao kao stranka koja ispunjava obećano

Demokratska fronta zajedno sa svojim koalicionim partnerom Građanskim savezom diže na noge Bosance i Hercegovce. Prema tvrdnjama člana predsjedništva DF-a iz TK Mahira Mešalića to se najbolje vidjelo jučer u Tuzli i Banovićima. Interes građana za potpisivanje peticije milion potpisa za građansku BiH bio je ogroman.O tome Mešalić kaže:

Pojedini sugrađani su nas čekali prije nego što smo postavili naš infopult, jer su imali informaciju da dolazimo, te su željeli da potpišu peticiju “1.000.000 potpisa za građansku državu”.

Drago mi je iznad svega da su građani prepoznali našu političku borbu u posljednje 4 godine za državu, te da su prepoznali i činjenicu da smo na kantonalnom nivou uradili sve ono što smo obećali (porodiljske naknade od 1000 KM, povećanje plata, povećanje naknada svim ugroženim kategorijama i mnoge druge stvari za koje treba duži elaborat).

Građani su prepoznali i znaju da nismo korumpirani, da nismo krali, da nismo lagali i petljali, da nemamo afera niti bilo kakvih oraha u džepu, da smo držali do časti i riječi!

Mi ćemo se nastaviti boriti i raditi pozitivne stvari za građane, nećemo posustati jer danas se pokazalo da građani žele građansku državu, da hoće pravedniji sistem gdje smo svi jednaki i isti, bez obzira kako se zovemo, odakle dolazimo i bez obzira na lični društveni status.

Da neće na vlasti lokalne niti bilo koje moćnike i silnike, već sistem u kojem će biti zaštićeni. Građani Tuzle i Tuzlanskog kantona su danas pored podrške iskazali jasno da znaju ko je ko, ko radi svaki dan povjerenog mandata sa narodom, a ko dolazi po glasove samo pred izbore i to mi je iskreno bilo drago i ohrabrujuće!

Povezani članci