Politika

STIŽU PROMJENE U RS: Pokret za državu snažno raste, ispred su samo SNSD, SDS i PDP

Prema rezultatima istraživanja agencije Faktor plus, a čiju su vjerodostojnost potvrdili u samoj beogradskoj agenciji Jelena Trivić u prednosti je nad Miloradom Dodikom za nešto vise od 2%, dok je Željka Cvijanović u još većoj prednosti nad Mirkom Šarovićem.

Ptrema ovom istraživanju Pokret za državu se može nadati dobrom izbornom rezultatu jer imaju 5,5 posto. U ove rezultate ne ulaze glasovi iz inostranstva što Pokretu za državu garantuje još bolji izborni rezultat.Iza njih su ostali Demos, sa 2,9 posto,SPS 1,3 odsto. Listi za pravdu i red Nebojše Vukanovića povjerenje bi dalo 1,2 odsto anketiranih, a Hrvatska koalicija Banjaluka HDZ BiH – HDZ 1990 dobila je jedan odsto podrške. NPS je, po ovom istraživanju, dobio 0,8 odsto..

Ispred Pokreta za državu sa samo 0,3 posto je Ujedinjena srpska.Po istom istraživanju, SNSD je i dalje najjača stranka sa oko 27% podrške, drugi je SDS sa blizu 18%, treći PDP sa oko 15%.

Anketa je rađena na uzorku od 3.000 punoljetnih građana Republike Srpske metodom lice u lice, anonimno, od 5. do 15. septembra ove godine.

Povezani članci