Politika

SDP UZVRAĆA UDARAC: Objasnili Kasumoviću ko ga izbacuje iz vlasti

KO SDP ZDK nikoga niti izbacuje iz vlasti, niti u istu uvodi. O tome će odlučivati oni koji budu imali 18 ruku potrebnih za donošenje odluka u Skupštini.

Sdp je odgovrio na posljednji istup Fuada kasumovića o čemu je Ljudski.ba pisao. U tom saopćenju je predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative Fuad Kasumović proziva KO SDP ZDK da preduzme odgovornost za sazivanje  sjednica Skupštine ZDK i rad Vlade ZDK ocjenjujući to kao "još jednu obmanu i spin u režiji Fuada Kasumovića". 

"Očigledno je da Fuad Kasumović ne poznaje procedure sazivanja sjednica Skupštine. 

Poslovnikom Skupštine ZDK jasno je propisano da dnevni red i termin održavanja sjednica utvrđuje Kolegij, koji se saziva od strane predsjedavajućeg Skupštine. Od ukupno 13 članova Kolegija, SDP u radu istog participira sa dva člana, tako da je sjednice moguće sazivati i bez ruku SDP- a.

Optužujući KO SDP ZDK, Fuad Kasumović vješto od javnosti krije probleme koje ima u redovima svoje stranke, gdje su mu pojedini zastupnici otkazali poslušnost. 

Fuade Kasumoviću, umjesto da rješavaš probleme u svojim redovima, uporno za iste okrivljuješ SDP i plasiraš u javnost informacije za koje i sam znaš da nisu istinite.

KO SDP ZDK nikoga niti izbacuje iz vlasti, niti u istu uvodi. O tome će odlučivati oni koji budu imali 18 ruku potrebnih za donošenje odluka u Skupštini. 

Mislimo da bi Fuad Kasumović trebao preuzeti odgovornost i javnosti konačno reći pravu istinu o problemima u svojoj stranci i funkcionisanju većine unutar ZDK.

Nema potrebe da pozivate SDP da radi u interesu građana ZDK, jer zastupnici i ministri iz reda SDP-a to i rade. Naprotiv , Vi ste bili protiv pojedinih odluka koje su bile u interesu građana ZDK,a još uvijek čekamo odgovore na pitanja koje smo Vam postavili nekoliko puta", stoji u saopćenju.

Povezani članci