Politika

SDP I KASUMOVIĆ IDU DO KRAJA: Teške optužbe koalicionih partnera, najavljene i smjene

KO SDP-a BIH i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović  nastavili su oštru debatu u javnosti koja prelazi i granice dobrog ukusa. Nakon što su mu iz SDP-a poručili da je doajen SDA korupcije Kasumović ih je podsjetio i da njihov predsjednik ima potvrđenu optužnicu, te najavio smjene u Gradskom vijeću.

Kasumović je ponovo direktno prozvao ministra policije u ZDK kojeg smatra odgovornim što se ne smijeni aktuelni policijski komesar.

- Pozivam Te da ili uradiš ono što ti zakon nalaže, uputiš u proceduru imenovanje komesara i oslobodiš svoje dojučerašnje radne kolege straha i od kriminalaca, ili javno objasniš ljudima koji su tvoji i interesi tvoje partije da imenovanje komesara razvlačite i svjesno izbjegavate te pogodujete interesima porodice Isak koja još samo unučad nisu instalirala na neke od funkcija koje ste im morali dati jer su vas ucijenili, zbog čega je zgrožena bh. i regionalna javnost! - istakao je Kasumović.

Javno je pitao želi li da mu pusti snimak kada je u njegovom prisustvu pominjao strah da ga Isak ne provoza u gepeku. Iz SDP-a su poručili da čvrsto stoje uz ministra Sinanovića.

Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada ćete dobijati odgovore na sve nebuloze, konstukcije i laži koje iznosite. Fuad Kasumović, koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, istima bi trebao pružiti odgovore na slijedeća pitanja:

- Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM ?

- Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću ?

- Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju statusa istih ?

- Jesu li ucjene poput tjeranja SDP-a iz prostorija metode Vašeg rada ?

- Postoje li propisi i zakoni za Vas, ili ste naučili gubiti sve sporove ?

- Zašto Vas permanentno iz izbora u izbore napuštaju Vaši zastupnici na različitim nivoima vlasti?𝐒𝐃𝐏 𝐙𝐃𝐊 čvrsto stoji uz ministra Sinanovića i ostale ministre SDP-a i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire.

Pozivamo gospodina Kasumovića da se upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi "Nestranački" i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj "držite lopova” dok ja pravim lopovluke. Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu.SDP ZDK nije "Nestranačka" već Partija koja ima svoje članstvo i organe i nikako nije niti će biti "Društvo jednog lica", a što se ne može reći za stranku sa Vašim imenom.Iz tog razloga ćemo štiti i ministra Sinanovića koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom i znanjem, a opće je poznato da takvi ne odgovaraju Kasumoviću.

Prema mišljenju Kasumovića ovo primjer stare narodne poslovice koja kaže, ko o čemu....

Podsjetio je SDP-ovce da je i protiv njihovog  predsjednika KO SDP ZDK Mirsada Mahmutagića, također, potvrđena optužnica zbog produženog krivičnog djela nesavjestan rad u službi i tereti da je oštetio članove OIK-a za 38.028,13 KM.

 - Nermin Nikšić je kazao da na funkcijama neće ostati oni ljudi kojima se potvrdi optužnica za neko krivično djelo. Tako da, kada se već upuštaš u ovakve polemike kojih nisi dorastao, onda se prethodno informiši i istovremeni pozovi predsjednika Nikšića da bude dosljedan svojih riječi, poručio Kasumović ministru policije.

Povezani članci