Politika

POLJUBAC DODIKA I MILANOVIĆA: Konstitutivnost neće biti plod ljubavi preko leđa BiH

Ne prija svima u RS što se predsjednik Hrvatske ljubi sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom. Velika ljubav nije izrodila planirano pometanje konstitutivnosti u zajedničku deklaraciju pripremanu sa Slovenijom. Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su svima pružili ruku, ali se nisu dali precariti.

Podrška odbijanju stiže iz Banja Luke od Edina Osmančevića koji nakon godina provedenih van BiH sanja da se vrati kućii ima jednaka prava sa predstavnicima većinskog naroda.Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Predlažem predsjedniku Republike Hrvatske da u Ustav države Hrvatske uvede sljedeće; "Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim niovima vlasti u Hrvatskoj ključno je za stabilnost države, kao i iskrena predanost svih političkih lidera procesu izbornih reformi u punoj saglasnosti s EU standardima".

U Republici Hrvatskoj zive i Srbi i Bosnjaci i drugi narodi i narodnosti . Prisjetimo se samo koliko ih je zivjelo prije rata u Hrvatskoj 1991 god. 

Podržavam državnički stav Džaferovića i Komšića koji su odbili prijedlog Inicijatora današnje Deklaracije Brdo-Brijuni, predsjednika Slovenije i Hrvatske Borut Pahora i Zoran Milanović deklaracije.

 Bosni i Hercegovini treba normalni građanski ustav gdje će svaki građanin biti ravnopravan na svakom pedlju zemlje! To je naša država koja ima svoj vjekovni kontinuitet i svako onaj ko je ne doživljava kao svoju državu NE može dovoditi u pitanje njenu opstojnost!

Iza “ legalnih predstavnika” krije se zamka susjednih država i petokolonaša čiji je cilj podjela države i secesija BiH susjednim državama! Nikad na to nećemo pristati!

 

 

Povezani članci