Politika

OŠTRA PORUKA KOMŠIĆA: Ništa od secesije, Dodik nema 21.000 vojnika za žrtvovanje

Milorad Dodik niti smije, niti može, niti ima odakle žrtvovati preko dvadeset i jednu hiljadu srpskih vojnika (koliko je tokom agresije stradalo) za novi pokušaj secesije, rekao je Komšić 

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je da velikosrpska politika nije uspjela dio Bosne i Hercegovine "integrisati" u Srbiju tokom agresije na našu zemlju.

Ističe kako česti pozivi velikosrpskih političara na navodno ujedinjenje najbolje svjedoče neispunjavanju političkih ciljeva 9. januara.

Kada je riječ o 9. januaru i proslavljanju neustavnog praznika. Komšić kaže kako entitetska vlast na taj način pokušava prikriti historijski poraz.

 - Deveti januar nije ništa drugo nego dan koji se ne može tretirati drugačije nego kao godišnjica početka neuspjelog pokušaja secesije dijela Bosne i Hercegovine ili pripojenja cijele Bosne i Hercegovine u sastav Republike Srbije.

Svo paradiranje vlasti entiteta Rs samo je pokušaj da se prikrije historijski poraz velikosrpske politike u Bosni i Hercegovini u njenim osnovnim ciljevima. Osnovni cilj te politike bio je zadržavanje Bosne i Hercegovine u sastavu Jugoslavije, odnosno njena integracija u sistem "Velike" Srbije.

Povezani članci