Politika

OPOZICIJA ZBIJA REDOVE: Banja Luka kamen spoticanja

Razjedinjena opozicija u Banjaluci, nakon teških riječi, pokušava da približi stavove, ali, čini se, bezuspješno. SDS ne krije da razmišlja da ima svog kandidata u Banjaluci, dok PDP smatra da bi u izbornu trku trebao neko iz njihovih redova. Suprotstavljene stavove, nakon današnjeg sastanka, samo su potvrdili.

Održani sastanak, ali i oni najvaljeni u budućnosti, mnogi smatraju pokušajem Milana Miličevića, predsjednika SDS-a da pomiri zaraćene strane u opozicionim redovima.

Prema njegovim riječima, opozicija će pokušati da ima zajedničke kandidate gdje god to bude moguće, ali nije isključio da u Banjaluci, SDS ima i svog kandidata.

Zajednički nastup na lokalnim izborima, ali i spuštanje loptice i tenzija unutar opozicije, za PDP je rješenje kojim se trebaju voditi.

Da problema ima, predsjendik PDP-a, Branislav Borenović i sam je svjestan.

- Logično je normalno i sasvim opravdano da PDP kao najsnažnija politička opcija u Banjaluci ide sa svojim kandidatom i da o tome razgovaramo sa drugim političkim partijama, kao što je sasvim logično da najviše ambicija u čitavom tom procesu ima i aktuelni gradonačelnik. Naravno, unutar opozicije puno je političkih subjekata sa ponekad i nekim nesuglasicama ali i nekim nemirima ali to je logično, to je politika - kaže Borenović.

Iako na trzavice i rješavanje problema unutar opozicionih redova, Borenović gleda optimistično, očigledno da problemi postoje.

Mada tvrdi da je razgovorao i s Nebojšom Vukanovićem, rezultat tog sastanka nije poznat.

Ono što jeste, jesu trzavice na relaciji Vukanović – Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banjaluke, već sada se vidi u izbornoj trci.

- I ja sam čovjek Bogu dragom hvala, a hvala i narodu na najvećem rejtingu - rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Već sada je evidentno da će opozicija imati dva kandidata u borbi za gradonačelničku fotelju najvećeg grada RS-a..

Dok se u njoj ponovo vidi aktuelni gradonačelnik, svoju kandidaturu najavila je i Јelena Trivić, koja je već okrenula leđa opozicionom jedinstvu.

Da li će se i kome prikloniti SDS, trebalo bi biti jasno u martu do kada će, prema Miličevićevim riječima, biti poznata skoro sva imena opozicionih kandidata za načelnike i gradonačelnike.

Povezani članci