Politika

OBRAČUN U HNK: "Podguzne muhe" SDA i "sateliti HDZ-a"

Irdin Bajrović (Naša stranka) oglasio se na svome Facebook profilu i prozvao koaliciju četiri stranke (DF , NES, SBiH i PMP) da su sateliti SDA i da žele ukrasti volju birača u Mostaru.

“Zaista je nevjerovatna farsa kada smo prinuđeni gledati tzv. politički blok odnosno stranke DF, SBiH, NES i PMP, uključujući i ličnosti koje su svim građanima Mostara ukrali trideset godina života, kako sada opet, na jedan lucidan način, po ko zna koji put, iznova nastoje ukrasti volju birača, te ih opet, po ko zna koji put, isporučiti Stranci demokratske akcije u Mostaru! Potpisana platforma od strane ovih klasičnih i dokazanih satelita SDA, a koju javnosti bez trunke stida nastoje plasirati kao neku alternativu ”nacionalnim strankama” predstavlja uvredu za inteligenciju svakoj Mostarki i Mostarcu koji žive u ovom gradu. Građani dobro znaju da Demokratska fronta kao i Stranka za BiH, osim što djeluju kao muhepodrepuše interesima Bakira Izetbegovića, nemaju nikakav drugi politički program ni svrhu postojanja” – napisao je, između ostalog, Bajrović.

Na ovaj Bajrovićev istup reagovao je prvi čovjek NES-a Grada Mostara, Maid Čolaković:

“Predstavnici četiri političke stranke, koje su potpisale sporazum o saradnji na lokalnim izborima u Mostaru, su dokazane patriote, koji su svoje djelovanje u korist države dokazali na svim nivoima , a pogotovo u Gradu Mostaru.Za razliku od njih Naša stranka je dokazani HDZ-ov satelit, i njihovo najveće dostignuće je izbor Maria Kordića za gradonačelnika, uz pomoć glasova Irme Baralije i Boške Ćavar, iako su probosanske stranke imale većinu i mogle komotno izabrati gradonačelnika dr Guzina.Naša stranka je u Mostaru jasno i nedvosmisleno pokazala da je satelit HDZ-a , a Bajrović njihova podguzna muha, i to gradjani Mostara znaju.Dovoljno je reći Irma Baralija i Boska Ćavar, a Irdin Bajrović je, to svi znaju, stalno “pod dejstvom”, moguće i te politike.

Povezani članci