Politika

NOVI UDAR NA BOŠNJAKE U RS: SNSD smjenjuje predsjednika Skupštine u Bratuncu

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Bratunac Marko Mrkajić rekao je danas da će do petka, 15. decembra, biti formulisana i podnesena inicijativa za smjenu potpredsjednika bratunačke Skupštine Vehida Dedića zbog njegovog ratnog puta i priznanja da je bio pripadnik odreda "El mudžahedin".

Prijavu protiv Dedića zbog toga je pravosuđu RS-a podnio predsjednik Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske Vojin Pavlović.

On je potvrdio da je podnio prijavu protiv Dedića zbog njegove ratne biografije, učešća u jedinici "El mudžahedin" i prijetnji, te naveo da postoji video-snimak na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji da kolje sve što je srpsko.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina obaviješten je o prijavi protiv Dedića i naredio je preduzimanje mjera na dokumentovanju krivičnog djela javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

U Policijskoj upravi Zvornik ističu da je policija u Bratuncu 8. decembra primila prijavu zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi.

- Bratunačka Policijska stanica primila je prijavu koju je podnijelo lice iz Bratunca čiji su inicijali V.P. koje je navelo da, zbog tih prijetnji, strahuje za ličnu i bezbjednost građana svoje nacionalnosti - naveli su iz Policijske uprave Zvornik.

Povezani članci