Politika

NOVA STRANKA KOD HRVATA: Općina u kojoj ne vjeruju ni jednom HDZ-u

Općina Prozor-Rama je jedina općina u Bosni i Hercegovini s hrvatskom većinom u kojoj kontrolu nema nijedan od HDZ-ova.

Na čelu joj je dr. Jozo Ivančević kojem uvijek u prvom planu bila općina Prozor-Rama pa tek onda više razine. Sa svojim suradnicima realizirao je i završava brojne vrijedne projekte od kojih se svakako mora istaknutu gradnja tvornice “GS-Rama”.

Prozor-Rama je općina koja već četiri puta zaredom pobjeđuje HDZ Dragana Čovića

Razni pokušaji „utapanja“ ramske politike u politiku Dragana Čovića nisu uspjeli, uz Jozu Ivančevića ostao je cijeli raniji Općinski odbor HDZ 1990, koji je zbog toga i raspušten. Jasno je svima da Rama nikakve koristi nije imala ni od HNS-a ni od HDZ-a BiH, jer su njima puno važniji njihovi centri i njihovi osobni interesi.

Nakon toga načelnik Ivančević i vijećnici u općinskom vijeću proglasili su se neovisnima te su najavili osnivanje nove političke stranke koje se događa upravo ovih dana.

Osnivanje nove političke stranke zakazano je za 25. februara 2023. godine u Prozoru, a prijedlog Inicijativnog odbora je da stranka nosi ime  Ramska narodna stranka

„Kao inicijator ove stranke naglašavam da u njoj želim i očekujem osobe koji su spremne odmaknuti se od promašenih politika takozvanih velikih stranaka, osobe koje su spremne dati svoj doprinos boljem životu u općini Prozor-Rama, a sutra i cijeloj Bosni i Hercegovini. U svim tijelima stranke ostaviti ćemo mjesta za sve one koji će glasno reći: I ja sam uz Vas, i ja sam za novu politiku prema ovoj općini, prema Hrvatima i drugim narodima u njoj, za one koji će reći: Mogu dati svoj doprinos nekim zacrtanim ciljevima. Neka takvi ne čekaju osobni poziv, neka se javljaju i uključuju. Ja sam otvoren za njihovo uključenje, mogu samo reći: Dobro nam došli svi koji pozitivno razmišljaju“, kazao je dr. Jozo Ivančević, prenosi Ramski Vjesnik

Povezani članci