Politika

NIŠTA NIJE SLUČAJNO: Dok Dodik prijeti i vrijeđa Bošnjake, iza kulisa odvija se novi skandal

-Deveti januar je Dan Republike, to ne može da bude nijedan drugi dan i mi ćemo ostati privrženi tom datumu, poručio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

 

- Ne može neko sa strane doći i nama reći šta ćemo obilježavati. To je isto kao kad bi neko došao i nama rekao da 7. januar nije Božić, tako mi to gledamo, rekao je Dodik u Banjaluci.

- Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. godine, a kasnije su Ustavni sud BiH, odnosno strane i bošnjačke sudije u ovom sudu okarakterisale da taj datum nekog vrijeđa, iako ne vrijeđa nikoga.

9. januar je istinski i iskonski dan koji smo mi Srbi na ovim prostorima odredili. Odreći se tog dana, jednako je odreći se sebe, svoje istorije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježje, a to nije moguće, kazao je Dodik.

- Srbi su 9. januara donijeli odluku istorijskog karaktera koju su potvrdili na referendumu na kojem su jasno rekli da je 9. januar Dan Republike.

Ne postoji sila koja bi to mogla da zabrani, poručio je Dodik.

I dok Dodik prijeti i ponovo vrijeđa Bošnjake u isto vrijeme odvija se novi skandal u RS-u.

Naime, Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske prihvatio je, iz drugog pokušaja, ponudu „Prointera“ za posao održavanja servisne magistrale vrijedan oko 160.000 KM.

Na tender je, kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, pristigla samo  ponuda „Prointera“ i ta ponuda je bila prihvatljiva za Vladu.

Kako je naglašeno u obavještenju o dodjeli ugovora, Vlada je sa „Prointerom“ zaključila ugovor 25. decembra ove godine.

„Prointer“ se obavezao da će održavati servisnu magistralu Vlade u narednih 12 mjeseci.

Važno je napomenuti da je Vlada Republike Srpske prethodno nedavno poništila nabavku održavanja servisne magistrale uz zvanično objašnjenje da ponuda banjalučke IT kompanije „Prointer“ nije prihvatljiva.

Očigledno je „Prointer“ sada ispravio grešku, te je dobio posao od Vlade RS.

Ne treba puno podsjećati kako se Prointer povezuje s Igorom Dodikom, sinom lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Povezani članci