Politika

NIKŠIĆU PUKAO FILM: To je nedopustivo!

Ne stišavaju se reakcije nakon prijetnji upućenih gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić od strane kontroverznog izraelskog biznismena Amira Gross Kabirija, inače bliskog lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

Nakon svega oglasio se lider SDP-a BiH i federalni premijer Nermin Nikšić.

-Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže prijetnje i kontinuirane pritiske kojim je gradonačelnica Sarajeva i potpredsjednica SDP-a BiH, Benjamina Karić bila izložena od strane g. Amira Kabirija.

Nedopustivo je da bilo koji pojedinac, a naročito strani državljanin, prijeti i vrijeđa jednog dužnosnika Bosne i Hercegovine zbog političkih stavova. Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom ličnom bogatstvu.

Bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju je nedopustivo i predstavlja uvredu svim građanima glavnog grada i Bosne i Hercegovine.

G. Kabiri bi se trebao naučiti učtivom ponašanju u zemlji u kojoj je gost. Trebao bi znati da je Bosna i Hercegovina zadnje mjesto na kojem može računati na šutnju ili uzmicanje onda kada drugi nasrnu na njene institucije i njen politički suverenitet, poručio je federalni premijer Nikšić.

Povezani članci