Politika

NIKAD IM DOSTA: Parlamentarci "jedu" državne pare i za obilazak izborne baze

Parlamentarci u BiH nas uvijek iznenade novim troškovima preko kojih sebi osiguravaju lične benificije. Jedna od najapsurdnijih do sada je naknada za obilazak izborne baze. Za nju parlamentarci mogu da uzmu skoro 20 minimalnih penzija.

Primanja po ovom osnovu u ovoj godini ostvarili su Aida Baručija, zastupnica Bh. inicijative-Kasumović Fuad (7.000 KM u septembru), zatim delegat Ilija Cvitanović iz HDZ 1990 (ukupno 4.450 KM u martu, junu i septembru), zastupnica HDZ-a Darijana Filipović (ukupno 3.000 KM u martu i junu), zastupnik HDZ-a Predrag kožul (ukupno 3.000 KM u martu i junu), zastupnik SNSD-a Milorad Kojić (1.500 KM u junu), delegat Radovan Kovačević iz SNSD-a (ukupno 2.500 KM u martu, junu i septembru), zastupnik HDZ-a Slavko Matić (ukupno 3.000 KM u martu i junu), delegat Želimir Nešković iz SDS-a (ukupno 3.500 KM u martu, junu i septembru), delegat Snježana Novaković-Bursać iz SNSD-a (ukupno 2.000 KM u junu i septembru), delegat Sredoje Nović iz SNSD-a (ukupno 3.000 KM u martu, junu i septembru), delegat Marina Pendeš iz HDZ-a (ukupno 6.000 KM za mart, juni i septembar), zastupnik SNSD-a Obren Petrović koji je jedan od najneaktivnijih (1.500 KM u junu), zastupnik SNSD-a i član kolegija Zastupničkog doma Nebojša Radmanović (1.500 KM u junu), delegat iz SNSD-a i član Kolegija Doma naroda Nikola Špirić (ukupno 3.000 KM u martu, junu i septembru), delegaz Zdenko Ćosić iz HDZ-a (ukupno 4.050 KM u aprilu, junu i septembru), te zastupnik HDZ-a i član Kolegija Zastupničkog doma Marinko Čavara (ukupno 3.000 KM u martu i junu) i Dragan Čović iz HDZ-a, član Kolegija Doma naroda (ukupno 5.550 KM u martu, junu i septembru).

Iz pregleda se vidi da niovac iz državne kase najradije uzimaju oni koji tu istu državu osporavaju.Novcem iz budžeta oni idu ubjeđivati kako nemaju koristi od države. Naivni puk nikako da shvati kako neće ni imati dok se vlast tako ponaša. 

Povezani članci