Politika

NEŠIĆ SPAŠAVA GALIĆA: Ogorčenje potezom ministra sigurnosti BiH

Partija demokratskog progresa (PDP), povodom toga što je  ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić povukao s dnevnog reda Vijeća razrješenje Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA-e, oglasila se saopćenjem ističući da navedeni Nešićev potez najviše govori o karakteru vlasti u Bosni i Hercegovini.

U prilog ovom stavu, PDP posebno naglašava da ministar, ni manje ni više nego iz resora sigurnosti, odlaže razrješenje osobe koja je u bjekstvu da bi izbjegla hapšenje na osnovu istrage iz “Skaj” predmeta i sumnje u korupciju.

- O karakteru vlasti govori i činjenica da je zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u bjekstvu zbog sumnji da je počinio više krivičnih djela a povlačenje tačke dnevnog reda od strane ministra i neodržavanje sjednice na kojoj je trebao biti smijenjen, dodatno potvrđuje stanje bezbjednosti u BiH – navedeno je u saopćenju PDP-a.

Kupovina vremena i daljnje ostajanje na tako visokoj poziciji osobe osumnjičene za krivična djela visoke korupcije, za koju se razmatra raspisivanje crvene potjernice, nedopustivo je, naglašava također ova stranka.

Zbog ozbiljnosti pitanja, PDP se nada da su sve nejasnoće koje je Nešić naveo kao razlog neodržavanja jučerašnje sjednice do danas biti riješene i da će već danas biti održana sjednica na kojoj će Galić biti razriješen funkcije zamjenika direktora SIPA-e.

Povezani članci