Politika

NACIONALNOST POD LUPOM: Kajan objavio sastav ministarstva saobraćaja F BiH

Zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan objavio je nacionalnu strukturu Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BIH..

Iz dokumenta se vidi da ovo Ministarstvo radi s pola kapaciteta. Naime, po sistematizaciji bi trebalo raditi 85 osoba, a zaposleno je njih 43.

Od tog broja, u ministarstvu kojim rukovodi HDZ-ova Andrijana Katić, 8 je rukovodećih službenika. Na 3 mjesta su Bošnjaci, a na 5 Hrvati. Od 23 državna službenika 13 je Bošnjaka, 9 Hrvata, dok se jedan zaposlenik ne iznjašnjava o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

U Ministarstvu je i 9 namještenika (3 Bošnjaka, 6 Hrvata) a rade i 2 savjetnika ministrice, oboje su Hrvati.

Kako je zastupnik Kajan izjavio on je zatražio od svih ministarstava, zavoda, agencija i uprava, a kojima je osnivač Federacija BiH, da dostave informacije o nacionalnoj strukturi, misleći na one zavode, agencije i upravna tijela sa sjedištem u Mostaru.

"Jer nekako su uprava te agencije sa sjedištem u Mostaru na margini. Uvijek su pod lupom ova ministarstva i sve ostale institucije sa sjedištem u Sarajevu. A ove u Mostaru skoro niko i ne spominje", pojasnio je on.

Povezani članci