Politika

MINISTAR PUKAO PRED KAMERAMA: Neću biti šugo, stvari u vladi se moraju mijenjati

"Dajte mi podršku! Nemojte me vezivati ni za kakve interesne skupine! Najviše me to pogađa kad kaže: „On pripada nekoj interesnoj skupini. Nema toga. Ja vam odgovorno tvrdim!".Ovo je između ostalog kazao danas Nediljko Rimac, federalni ministar zdravstva.

A, onda je na njegovu opasku novinarima: „Pomozite mi!“, regirao novinar Informativne redakcije Hayat TV Emerin Ahmetašević. Između ostalog je kazao ministru Rimcu da bi, kada ga novinari kontaktiraju, trebao dati izjavu! Zašto tek sada od osnivanja vlade govorite za sve ove probleme. Vi ste ministar jednog od najznačajnijih ministarstava u Federaciji BiH – kazao mu je Ahmetašević.

Onda je Rimac neočekivano ovako reagirao:

"Zato što mi je došlo dovde (pokazuje prstom na svoj vrat op.a.). Dovde mi je došlo. Kao član Vlade ja moram bježati od vas jer nisam uspio realizirati neke stvari. Vi ste iz Hayata to osjetili. Izbjegavao sam i vas. Ja kao član vlade ne mogu govoriti protiv te vlade. Ali ću se sigurno boriti protiv načina rada ove vlade. Opet vam kažem, to je jedini razlog. Nema ni jednog drugog razloga što sam ja bježao od vas. Ja sam bio premijer sedam godina u komunikaciji sa medijima. Ovo mi je nešto novo. Ovdje sam zatečen. U normalnom svijetu ljudi daju ostavke. Da ja dam ostavku... pada vlada. I sami znate kako je sastavljena vlada.

Dovdje mi je došlo nemoći. Sebi sam dao zadaću: ili će biti tako ili ne. Ja ću se boriti za pacijente. Ja ne moram biti ministar, ali neću biti šugo koji ništa neće moći napraviti", odgovorio je Rimac na pitanje Hayatovog novinara.

Povezani članci