Politika

MIJATOVIĆ PROZVAO IZDAJICE: Nema Vlade F BiH bez SDP-a, seoski klubovi neće igrati premijer ligu

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović prekinuo je tromjesečnu šutnju. Desilo se to u trenutku kada njegova stranka  nije dobila ni jednog delegata u Domu naroda BiH. najavio je brutalan odgovor.

Prema njegovim riječima SDP su izdali Stranka za BiH, NES i Nove generacije. 

- Trojka dobro funkcioniše problem je s novopridošlim strankama. U ponedeljak imamo sjednicu u SDP-u i vidjeće se novo lice, rekao je Mijatović.

Nije mogao potvrditi da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić napisao pismo u kojem se najavljuje zamrzavanje uloge SDP-a u Osmorci. Najavio je da će neki od partnera vidjeti pravo lice SDP-a kada upravlja procesima i da će stranke koje imaju po jednog poslanika vidjeti ozbiljnu i grubu političku igru, ali u okviru Osmorke. Nelogično je kaže da stranke s jednim poslanikom traže i žale što nisu dobile državnog ministra.

- Ja sam u RS imao u RS glasova koliko ove stranke imaju ukupno glasova. Od ponedeljka spremite se, biće brutalno. Nova tura, nova avantura. Bili smo korektni i spustili smo se puno ispod onoga što zaslužujemo. Korektnost izgleda nije vrlina već mana. Vidjećemo kako će se formirati većine u USK, Sarajevu, otvaraju se teme koje su bile tabu, istakao je Mijatović.

Dodao je da od ponedeljka SDP igra premijer ligu,što će pokazati kako igra  pa ćemo vidjeti kako igraju seoski klubovi. Posebno je poslao potuku Damiru Marjanoviću koji je kako tvrdi izdao dogovor da će glasati za listu SDP-a.

- On je zahvaljujući našim rukama ušao u Dom naroda F BiH i javno obećao da će podržati našu listu. Bože moj, brak se nakon trideset godina raspadne pa može i koalicija. Ide miješanje karata u okviru Osmorke, rekao je Mijatović.

U prevodu, ili će biti kako kaže SDP, ili se razilazimo kućama. Mijatović ne sumnja da će SDP usvojiti takav princip, jer sve drugo bi bilo pokazivanje slabosti.

- Osd sada naši partneri na stolu će imati naše zahtjeve. SDP je najveća građanska stranka, rekao je Mijatović.

Nije želio reći da bi moglo doći do koalicije sa SDA, ali vjeruje da su predsjednici te dvije stranke ozbiljni političari da bi blokirali F BiH. Istakao je da bi s Edinom Ramićem još 15 puta išao u kampanju i formirao vlast . Osim toga je rekao da u SDA postoji dosta ljudi kao Ramić koji su Bosanci i Hercegovci.

Uz to kaže pokazalo se da u Osmorci imaju stranke u kojima su bivši SDA-ovci očigledno sa sobom ponijeli negativno naslijeđe.

Povezani članci