Politika

MIJATOVIĆ PODUČIO DODIKA: Ponavljanje je majka znanja

Nakon što je Vijeće ministara BiH imenovalo čelnike državnih agencija, oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-Ponavljanje je majka znanja. Uprava za indirekto oporezivanje treba pripasti BiH strani u koaliciji na državnom nivou i to je jasan stav SDP-a BiH. Da li neko u privatnim razgovorima nešto obećava Dodiku, to su privatne stvari pojedinaca. Zvanično nema dogovora oko UIO, naš zahtjev je jasan, slijede pregovori, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH na današnjoj je sjednici, na prijedlog HDZ-a, imenovao novog direktora Granične policije BiH, te zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Za direktora Granične policije je imenovan Mirko Kuprešaković, dok je bivši direktor Granične policije Zoran Galić postavljen za zamjenika direktora.

Kandidat SNSD-a Darko Ćulum ostaje direktor SIPA-e, a danas na sjednici nije bilo riječi o njegovom mandatu koji ističe u martu.

Za direktora Službe za poslove sa strancima imenovan je Žarko Laketa, kao kadar SNSD-a.

Konkurs za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bit će ponovljen.

Imenovanje direktora i zamjenika direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) danas ipak nije bilo na dnevnom redu jer nije predložen kandidat za ovu funkciju.

Povezani članci