Politika

KOMŠIĆ PALI ALARM: Na red dolaze ruski kampovi i terorističke ćelije u BiH

Brojne delegacije danas su položile cvijeće ispred spomen-obilježja kod Vječne vatre u Sarajevu, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.  

 

Cvijeće su položili i odali počast članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović,  potpredsjednici FBiH Igor Stojanović i Refik Lendo, delegacije Kantona Sarajeva, Grada Sarajeva i brojne druge osobe iz bh. političkog života.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nakon polaganja cvijeća ispred Vječne vatre povodom Dana državnosti BiH odgovarao je na pitanja novinara o aktuelnoj političkoj situaciji.

Komšić je kazao da se pokazalo da se priča Trojke o smirivanju situacije u BiH pokazala kao "šarena laža" za sve ljude u BiH.

"Izborni sistem je takav da vi morate praviti vlast i sa politikom koja u Republici Srpskoj ima dovoljnu većinu i sa HDZ-om, ali ne treba sebe lagati da se mogu pomiriti takvi koncepti", rekao je Komšić.

On je se zapitao kako se pomiriti s onima koji žele da razgrade Bosnu i Hercegovinu.

"Kako ćete se pomiriti sa nekim ko negira osnovno historijske činjenice. Ljudi su skloni da daju lažnu nadu ljudima", kazao je Komšić.

Govoreći o navodima o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u BiH kazao je da će Predsjednišvo BiH raspravljati o tome.

"Tražit ćemo zvaničnu informaciju prije svega od onih organa kojima je to posao. Od onih koji su to iznijeli i od OSA-e koja je dužna da to zna i prati i izvještava institiucije BiH", rekao je Komšić.

 

Dodao je da sve ono što se u tom smislu iznosi mora biti potkrijepljeno činjenicama.

"Mi ćemo to na sjednici Predsjedništva koja slijedi iduće sedmice. Tema zaslužuju odgovore na ta pitanja. Da možemo ljudima reći 'da tačno je' ili 'nije tačno' i šta ćemo uraditi ako je tačno", rekao je Komšić.

Povezani članci