Politika

AL ISSA UPOZORAVA: Hrvatska dijeli BiH, isplatilo se investiranje u Schmidta

Poznata novinarka Nada Starijaš Al Issa aktivna je na društvenim mrežama komentarišući društvena i politička dešavanja. Njen stav je da Hrvatska velikodržavna plima opasno se prelijeva u BiH, i da je voda Bosancima gotovo do grla. Poručila je da se stide Bošnjaci koji ljetujući u RH pune njezin državni budžet iz kojeg se financira i raspad BiH.. Njen status sa Facebook profila prenosimo u cijelosti.

Piše Nada Starijaš Al Issa

Iz svakog poteza hrvatske velikodržavne politike sve je bjelodanije da se ide ka podjeli i konačnom raspadu BiH.RH u BiH provodi politički UZP, uz svesrdnu pomoć Christiana Schmidta. Cilj isti kao i onog Tuđmanovog UZP-a, "uskrisiti" Tuđmanovog paradržavnog Frankenštajna Herceg Bosnu, i pripojiti ju Hrvatskoj. Ali to se radi, lukavo, postepeno.

Prvo se uz pomoć Schmidta pokušava poništiti izborna volja bosanskih građana, uz istovremeni zahtjev za "teritorijalnom reorganizacijom" BiH, što znači prvo formalno prijelazno rješenje, u vidu Trećeg entiteta, do ponovnog proglašenja Tuđmanovog "neuspjelog abortusa, Hrvatske republike Herceg Bosne čije bi finale bilo pripojenje Hrvatskoj, i ostvarenje hrvatskog/ Tuđmanovog "vjekovnog sna o svim Hrvatima s obje strane granice u jednoj državi.

"Ako nekoga to podsjeća na težnju drugog komšijskog naroda "svi u jednoj državi," ispravno ga podsjeća.Plenković se javno samouvjereno hvalio da će Izborni zakon BiH "sigurno biti izmijenjen," jer je već "sve dogovoreno sa Schmidtom."Rek'o, ne porek'o, Schmidt ispoštovao dogovor.

Ne treba zaboraviti da je Schmidt dugogodišnji hrvatski lobist još od 90-ih kada je postao zastupnik u njemačkom Bundestagu, pa kasnije u Ministarstvu odbrane, za što je, osim hrvatskih veleredova, vjerojatno dobio i nešto "opipljivije.

"Nema besplatne kave, a kamoli lobiranja.Hrvatskoj se ta investicija isplatila! Schmidt joj sada pomaže, ispunjava sve želje HDZ-ove centrale u Zagrebu i filijale u Mostaru.Predsjednik Milanović se s premijerom ne slaže ni u čemu, osim u podjeli BiH, samo im se rječnik razlikuje.

Da je Milanoviću do opstanka BiH ne bi govorio da je "Dodik naš prijatelj," i "treba ostati na vlasti," jer zagovara "interese bh. Hrvata."Naravno da zagovara hrvatske interese u BiH, kada je i bosanskim Srbima i Hrvatima interes isti - dezintegracija BiH.

Hrvatska se prema BiH ponaša kao prema svojoj koloniji.U takvoj situaciji nek se stide svi Bošnjaci koji ljetuju u Hrvatskoj, čime pune hrvatski državni budžet, i tako pomažu financiranju i hrvatskih velikodržavnih igara i ciljeva u rastakanju BiH.Pa, izvolite bosanski "patrioti" popunjavati hrvatsku državnu kasu iz koje se plaća i komadanje vaše jedine domovine. Rezervnu nemate, kao ostala dva konstitutivna.

Povezani članci