Politika

HELEZ UZBURKAO DUHOVE: Rusi vrše obuke u RS-u, u F BiH "hodža" omalovažava OS BiH

- Institucije znaju da postoje kampovi, a to su paravojne formacije. Nije to svaki dan, pojave se pa se sklone. Vježbaju s oružjem, i znamo odakle im. To se podvede pod neku formu pa da je legalno, kao dio MUP-a RS, pa se pojavi u nekom drugom obliku, i sve dok ne bude opasno za državu nema reakcije. Mi smo to locirali i pratimo. Rekao sam to ljudima iz međunarodne zajednice i naravno da znaju”, kaže ministar odbrane BiH , istakao je Helez.

Tvrdi da su svi kampovi locirani i da se lako mogu likvidirati. Sve to ipak ne znači da je prema njegovom mišljenju priča o otcjepljenju RS-a realna.

Dodik to priča, ali ne poduzima nijedan korak da to napravi. To je priča koja traje 10 godina. Koji su resursi da se Dodik otcijepi? Na koji način? On ništa nema da bi to uradio. Kaže priznat će RS sedam država ako se otcijepi, pa Sandžak ako se otcijepi od Srbije priznat će ga 50 država. A da li treba da idemo u to? Dodik iz očaja pokušava nešto uraditi, neće ništa, smatra Helez.

Pohvalio je namjensku industriju BiH ističući kako već pravimo dronove. Da li su vojni izbjegao je precizirati, ali je naglasio da bosanska pamet kreira turski dron Bajraktar.

Pohvalio se činjenicom da je BiH konačno preuzela kontrolu nad svojim nebom tako da se Dodik više neće moći vozati helikopterom, a da se ne zna.

Optužio je opoziciju da "hodže" u Parlamentu omalovažavaju urađeno.

 

Povezani članci