Politika

GRBIĆU JE SVEGA DOSTA: Vukanović je prešao crvenu liniju, u ponedjeljak tužba za klevetu

Predsjednik kluba Pokreta za državu u NSRS Saša Grbić za ponedjeljak je najavio podnošenje tužbe za klevetu protiv lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Crvena linija za Grbića bila je Vukanovićeva optužba da je kum ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Najveća podvala koju su Bošnjaci imali od završetka rata do danas je Vojin Mijatović, koji je za poslanika u NSRS-u kao velikog probosanca progurao kuma generala Ratka Mladića. I on je bosanski patriota, preveo ih je žedne preko vode. Zato ću se lično potruditi da razbijem Osmorku u paramparčad jer su mnogo veće zlo nego oni s kojima su pravili pakt jer znamo kakvi su", kazao je danas Vukanović.

Grbić do sada nije javno polemisao sa Vukanovićem, ali je to večeras učinio zbog istine i građana BiH.

- Narodni poslanik Nebojša Vukanović od prve sjednice novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske pokušava da dezinformiše javnost i vrijeđa narodne poslanike Pokreta za državu i mene lično. Smatrao sam to njegovim ličnim političkim stilom koji koristi u nedostatku političkih argumenata, ali nažalost prešao je sve crvene linije.Današnjim nastupom na konferenciji za novinare gdje je osokoljen činjenicom da nisam odgovarao na svaku njegovu laž, ponovo govori: “da sam kum ratnog zločinca Ratka Mladića” čime ponovo dezinformiše javnost i nanosi neprocjenjivu štetu po moju porodicu i mene lično.

Političku borbu sa Nebojšom Vukanovićem i sličnima ću nastaviti, a za ove i ostale iskaze ću već u ponedjeljak podnijeti tužbu za klevetu. Istina i kazna za iznošenje neistine su stvari kojih se najviše plaše ovakvi koji su skloni senzacionalizmu na uštrb istine, poručio je Grbić.

Pojedini mediji danas su podsjetili da je zapravo Vukanović kao stranačko pojačanje koje poštuje lik i djelo presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kao i četničkog vojvodu iz drugog svjetskog rata Pavla Đurišića. Riječ je o Minji Savanoviću koji se voli slikati s četničkom ikonografijom, te na društvenim mrežama veličati ratne zločince.

Vukanović je danas najavio i lični angažman na razbijanju Osmorke koja je kako kaže koalirala s Miloradom Dodikom.

- Ja sam razočaran ponašanjem predsjednika SDP-a koji govori o nekakvim kučkinim sinovima, kopiladima, mene naziva duševnim bolesnikom i psihopatom. Gospodin Nikšić će skupo platiti tu svoju pragmatičnost, koaliciju s Dodikom i taj pogani prljavi jezik koji korist", rekao je Vukanović.

Povezani članci