Politika

USKORO JEFTINIJE GORIVO: Magazinović otkrio novu prevaru Majkić, i niži PDV na usaglašavanju

U Parlamentu BiH se mjesecima vodi bitka o smanjenju akciza na gorivo i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice. Iz F BiH se gura ukidanje akciza iz RS-a diferencirana stopa PDV -a. Na svom Facebook profilu zastupnik SDP-a Saša Magazinović dao je obavijest sa sjednice komisije za finansije i budžet.

Dušanka Majkić je na Komisiji za finansije. i budžet predložila da Zakon o ukidanju akciza vrijedi samo 30 dana. NEVJEROVATNO!

Amandman je ODBIJEN! Zakon je USVOJEN kako smo predložili još u martu!

Još samo jedan korak - glasanje Doma naroda i gorivo ce biti jeftinije!!! - napisao je Magazinović.

U Domu naroda mnogo toga ipak zavisi od volje SNSD -a, pa je upitno da li ima razloga za veliki optimizam jer se SNSD cijelo vrijeme protivi ovakvom rješenju.

Prije Magazinovića oglasila se i Majkić tvrdeći da je također ostao još jedan korak za smanjenje PDV-a.

Nakon usaglašavanja i ako ga usaglasimo, zakon ide na sjednicu Predstavničkog doma i Doma naroda. Ono što je bilo pet odsto u Predstavničkom domu, kod nas je usvojeno da je nula jer je tako Narodna skupština Republike Srpske rekla”, rekla je Dušanka Majkić, delegat u Klubu Srba u Domu naroda i član Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH, o postizanju identičnog teksta Zakona o PDV-u.

Dok se parlamentarci nadmudruju i dok se vodi bitka koji će entitet pobijediti građani se već mjesecima pate. Njima oba zakona trebaju, a potrebno je samo malo dobre volje onih koji krizu ne osjete jer su sebi povećali plaću, a da goriva imaju u izobilju pokazao je Marinko Čavara, predsjednik FBiH kojeg službeni automobil čeka sat vremena sa upaljenim motorom.

Povezani članci