Politika

GLAS RAZUMA IZ SREDNJE BOSNE: Skopljaković poziva građane da zadaju konačan udarac nacionalistima

O takozvanoj legitimnosti koju već mjesecima potencira lider HDZ-a BiH Dragan Čović govoreći o tobožnjoj ugroženosti hrvatskog naroda moglo bi se pisati danima.

Jedan primjer prevare o legitimnom predstavljanju kojeg uporno u prvi plan gura Čović zrcali se i u popisu biračkih odbora te stranke na Općim izborima u BiH, gdje je jasno vidljivo tko su Čovićevi „Hrvati“.

hdz lj

S druge strane, u bh. entitetu Republika Srpska, na listi Dodikovog SNSD-a nalazi se podobni Čovićev Hrvat koji s plakata poručuje da "Voli Srpsku“.

1

1

Dok Čović poziva na hrvatsko jedinstvo na izborima i legitimno predstavljanje, biračke odbore HDZ-a BiH čine Bošnjaci.

No, nisu svi lideri stranaka s hrvatskim predznakom na istom valu sa „legitimnim“ Čovićem.

Za Ljudski.ba  govorio je predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković, poslavši poruku pred nedjeljne izbore svim građanima BiH.

-Trebamo li glasati za nacionaliste kojima su kladionice vitalni nacionalni interes, a tim novcem grade svoje vile i kupuju glasove preko jeftinih kobasica i ćevapa sumnjive kvalitete, oduzimajući ljudsko dostojanstvo svima koji ih prate na tom putu?“, upitao se Skopljaković te dodao:

-Zajedništvo na koje nas oni pozivaju je nacionalističko koje nas zapravo dijeli, hajde da jednom pokažemo bosanskohercegovačko zajedništvo i uputimo poruku nacionalistima da su ovi izbori kraj njihove vladavine i da je istinsko zajedništvo svih nas koji živimo na ovim prostorima. Više volim sve Vas nego bilo koga drugoga koji će zauzeti ove prostore koji se prazne zbog odlaska naših mladih.

Izađite na izbore usprkos njihovim zastrašivanjima jer oni koji Vas plaše skrivali su se dok ste vi bili na braniku domovine“, kazao je Skopljaković za Ljudski.ba.

Povezani članci