Politika

DŽABA DESPOTI I VIHORI: Dodiku ističe vrijeme, kraj je blizu

Sedmi ešalon na svečanoj paradi povodom proslave neustavnog Dana Republike činilo je pet lakih taktičkih vozila Vihor koja se koriste kao komandno, izviđačko, vozilo za hitne intervencije i vozilo za prijevoz manjih jedinica.

Vihor je naoružan savremnim naoružanjem, sa mogućim dejstvom sa krova uz upravljanje iz vozila, kao i iz tovarnog prostora vozila, a opremljen je i balističkom zaštitom. Koriste ga pripadnici SAЈ-a.

Osmi ešalon na svečanom defileu povodom nestavnog dana Republike Srpske činilo je pet terenskih vozila Despot.

Terensko vozilo Despot je višenamjensko, oklopno i multifunkcionalno vozilo, a od 2018. godine je u upotrebi u MUP-u Republike Srpske.

Dodik je tako na proslavi neustavnog Dana RS-a ponovo demonstrirao silu, ako se to opće može reći s obzirom na dva modela oklopnih policijskih vozila.

Veliku buru u Dodikovim redovima izazvali su američki lovci F-16 koji su jučer u brišućem letu nadlijetali teritorij RS-a.

Bio je to znak upozorenja Dodiku da Amerikanci budno nadziru stanje u BiH i drže oko na Dodiku čije vrijeme curi. Kako Ljudski.ba saznaje iz izvora bliskim Tužilaštvu BiH, lideru SNSD-a uskoro se sprema još jedan krivični postupak, a optužnica će uskoro ići na potvrđivanje u Sud BiH.

Povezani članci