Politika

VODA DOŠLA DO GRLA: Čovićeva poruka Dodiku otkriva sve

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) i Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNSBiH) Dragan Čović poručio je danas kako smatra neprihvatljivim i neprimjerenim poruke koje dolaze iz Republike Srpske.

"Moramo naći ustavni sklad u djelovanju međunarodnih institucija i domaćih nositelja izvršne i zakonodavne vlasti u BiH" , napisao je Čović na Twitteru.

"Žurno se moramo vratiti provedbi zaključaka drugog dijela sastanka u Konjicu i realiziranju 14 ključnih prioriteta na EU putu naše domovine", naveo je Čović jasno poručivši da mu retorika Milorada Dodika i posljednje prijetnje i secesionističke najave nisu više prihvatljive.

Ljudski.ba je nedavno pisao o razlazu među strateškim političkim partnerima Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću. Naši izvori iz Zagreba ukazuju na Čovićev zaokret i upozorenja od strane američke administracije. Taj je politički raskol svakim danom sve vidljiviji, a potvrđen je i današnjom porukom na društvenim mrežama. Naime, naši diplomatski izvori iz Zagreba upozoravaju da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović vrlo opasan, ali da nije glup i da je jasno shvatio poruke da se odmakne od Dodikove politike i prijetnji opstojnosti Bosne i Hercegovine.

Dodiku vrijeme curi, a Čović ne želi biti onaj kojeg će strateški politički partner povući na dno, a takvih će, izgledno je uskoro biti dosta.

Povezani članci