Politika

BRITANCI DRŽE OKO NA BIH: Rasprava u parlamentu

Ocjena nacionalnog demokratskog upravljanja u BiH opala je na „konsolidovani autoritarni“ nivo prošle godine, što odražava stalnu disfunkciju u svim bosanskim institucijama, navodi se.

Sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini biće tema rasprave Parlamenta Velike Britanije 17. oktobra. Ova odluka donesena je na inicijativu baronese Arminke Helić, žene koja vuče porijeklo iz naše zemlje.

U dokumentaciji za raspravu se navodi da bez ponovnog angažmana transatlantskog saveza u BiH korumpirane elite će nastaviti koristiti državne institucije kako bi dalje jačale nauštrb osnovnih sloboda bosanskih građana.

  • Ocjena nacionalnog demokratskog upravljanja u BiH opala je na „konsolidovani autoritarni“ nivo prošle godine, što odražava stalnu disfunkciju u svim bosanskim institucijama, navodi se.

Istaknuto je kako Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države pružaju punu podršku visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

U materijalima je, također, navedeno da je Schmidt "odstranjen" iz Republike Srpske i da taj bh. entitet ne provodi njegove odluke.