Politika

BIH POSVAĐALA CRNOGORCE: Cestovno povezivanje važno, ali nije kuda će put ići

Ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović rekao je danas na sjednici Skupštine u Cetinju da je izgradnja mosta između Crne Gore i BiH u Šćepan Polju od velikog značaja kako za BiH, tako i za Crnu Goru.

Govoreći o Prijedlogu zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara o izgradnji mosta preko rijeke Tare u Šćepan Polju i priključnih graničnih dionica, Ibrahimović je naveo da bi se ovim potezom očuvale dobre prijateljske veze dvije zemlje.

On je naglasio da bi most na Šćepan Polju i rekonstrukcija puta Sarajevo-Podgorica doprinijeli da Luka Bar bude mjesto uvoza i izvoza za privredne subjekte iz BiH.

- BiH je uradila glavni projekat i apliciraće da se preko međunarodnih fondova obezbijedi 40 odsto sredstava, a ostalo da podijele Crna Gora i BiH. Veliki izazov je izgradnja puta od Šćepan Polja do Plužina. Očekujem što se mosta tiče da zajedno odradimo ovaj projekat, jer tako imamo veće šanse - naveo je Ibrahimović.

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović je u diskusiji zatražio od Ibrahimovića da stupi u kontakt sa resornim ministrom Republike Srpske i sa njim dogovori dalje oblike saradnje kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura i izgradanja energetskih objekata na rijeci Drini, ali i Bilećkog jezera.

Ibrahimović je prihvatio sugestiju i najavio razgovore sa resornim ministrom Republike Srpske, sa kojim je rekao da ima dobru i korektnu komunikaciju.

Poslanik DF-a Maksim Vučinić je napomenuo da je priča o obnavljanju puta Nikšić-Čapljina veliki projekat i kritikovao rad Ibrahimovića.

- Pričate o auto-putu Nikšić-Čapljina, a nemamo nastavak auto-puta od Mateševa. Vaša administracija onemogućava željezničkim preduzećima da se oporave i da dobiju državnu pomoć - naveo je Vučinić.

Poslanici Skupštine Crne Gore će se o pomenutom zakonskom aktu naknadno izjasniti.

Na dnevnom redu bila je i rasprava o ponovnom izlasavanju o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Međutim, o tome se danas nije raspravljalo, a o novom terminu glasanja javnost će naknadno biti obaviještena.

Povezani članci