Politika

BIA U AKCIJI: Opozicionar u bolnici, sve pod "zaštitom vojne službe"

Prava drama se odvijala u srijedu ujutro na Senjaku, elitnom dijelu Beograda: agenti BIA-e (Bezbednosno-informativna agencija) ušli su u kuću Nikole Sandulovića, predsjednika Republikanske stranke, te ga odveli ‘na ispitivanje‘.

Prva iduća vijest o Sanduloviću nije umirila porodicu, kako doznaje Slobodna Dalmacija, od Klare Sandulović, kćerke istaknutog opozicionara, ‘pronašli‘ su ga na VMA, bolničkom centru u Beogradu, gdje je bio hospitaliziran, na Jedinici intenzivnog liječenja!

Prema posljednjim informacijama od porodice i bliskih saradnika, Nikola Sandulović je u četvrtak popodne ‘vraćen kući u lošem stanju‘. Navodno je paraliziran, ima brojne tragove i ozljede koje sugeriraju nedavno premlaćivanje, doznajemo od Klare Sandulović.

- Jučer je njegova supruga našla otključana vrata kuće, a mog oca nigdje... Odmah je otišla na policiju, prijaviti nestanak, a tamo su joj samo kazali ‘ ne brinite gospođo, na sigurnom je, vratit će se...‘! To je bio prvi znak da nešto nije u redu, da je pošlo po zlu, a najgore je tek doznala – jutros od devet sati čeka na VMA, jer je doznala da je u bolnici, ali nitko joj ne daje nikakve informacije, tek da je ‘pod zaštitom vojne službe‘ i da joj informacije može dati samo ‘liječnik od povjerenja‘...

Navodno je nepokretan, sve se čini kao da je opet otrovan vojnim nervnim otrovom! - uznemirena, isprekidanim glasom nam govori Klara Sandulović, kćer predsjednika srpske Republikanske stranke, koja je zbog cijele situacije hitno napustila Split, gdje je došla proslaviti Božić i Novu Godinu s obitelji, kako bi se vratila u Beograd pomoći ocu.

Ovo nije prvi put da je Nikola Sandulović na granici života i smrti. Već je jednom otrovan, prije dvije godine – očigledno je to omiljeno sredstvo likvidacije na istoku, do novičoka i sličnih agensa se može doći jednostavno kao kod nas do Kalašnjikova – dok je dva pokušaja ubojstva eksplozivom preživio.

Povezani članci