Politika

BEGIĆEV UDARAC ESOBARU: Nije BiH kolonija Zagreba i Beograda, nismo svi na prodaju

Član Predsjedništva DF-a Zlatan Begić oštro je reagovao na poruke američkog izaslanika za Balkan Gabriela Escobara tokom posjete Hrvatskoj. Tom prilikom Escobar je podržao princip konstitutivnosti i pravo Hrvata da sebi biraju političke predstavnike ne želeći da komentariše kako je opet izabran Željko komšić u Predsjedništvo BiH.Pri tome Escobar je govorio i o korumpiranim političkim strankama. Begićevu reakciju prenosimo u cijelosti.

Kada bi se u USA primjenila rješenja koja je, danas u Zagrebu, Gabriel Escobar zagovarao za našu zemlju, on - Escobar bi bio tzv. ”Ostali”, bio bi diskriminisan, građanin drugog reda, pod režimom aparthejda, a Amerikom bi vladao Kju Kluks Klan.

Pored toga što je drzak, bezobrazan, što se ponaša kao da je Bosna i Hercegovina kolonija Zagreba i Beograda, i što svojim izjavama derogira presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te podstiče na njihovo neizvršavanje (što je u našoj zemlji krivično djelo, moguće i više krivičnih djela u sticaju).I pored toga što u svoju računicu nije uračunao sve nas koji ćemo se suprostaviti.

Korupcija u Bosni i Hercegovini je ogroman problem, između ostalog i ona visokotarifna koje se odnosi na pritiske iz tzv. “međunarodne zajednice” na Ustavni sud BiH, kupovinu zastupnika i delegata (kako reče Nikšić) - sve do zakona koji su stvorili okvir za tajkunizaciju društva i korupciju, a koji su došli ravno iz krugova predstavnika međunarodne zajednice u BiH sa naznakom - “ovo mora biti usvojeno” (od privatizacije, bankarskog sektora, Zakona o stečajnom postupku Itd. od kojih smo neke godinama kasnije uspjeli srušiti na Ustavnom sudu kao neustavne, neljudske, koruptivne.

Time je spriječena dalja šteta, ali je većina posljedica ostala). Pa sve do domaćih neljudi i kriminalaca koji su koristili takav okvir. Mi koji nismo korumpirani, nemamo nikakav razlog da vam šutimo i popuštamo. Tek ćemo da govorimo o korupciji i svim njenim akterima, domaćim i inostranim! Pritiscima, prijetnjama i sl.

Povezani članci