Politika

ALARM UPALJEN: Neshvatljivo ponašanje ministra Nešića

Nezapamćena migrantska tragedija koja se dogodila na Drini zahtjeva hitnu reakciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Granične policije BiH i svih institucija koje se bave borbom protiv ilegalnih migracija, poručuju iz stranke Naprijed.

-Prema informacijama iz medija, najmanje 15 osoba je nestalo u prevrtanju čamca u Drini, a do sada je izvučeno 10 tijela među njima i beba.

Neshvatljivo je da se ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić apsolutno nije ni počešao po glavi zbog ove tragedije u kojoj su izgubljeni brojni ljudski životi.

-Sraman je odnos Nešića i svih ostalih nadležnih iz sigurnosnog sektora prema ovoj tragediji u kojoj su izgubljeni životi.

Apsoluno ignoriranje je politika kojom se pokušava sakriti potpuni nerad i kriminalni pristup ovom velikom problemu u Bosni i Hercegovini. Ogromna većina migranata su žrtve trgovine ljudima i zaslužuju svaku moguću pomoć i pažnju, a u skladu sa međunarodnim standardima.

Ovakva tragedija nažalost prolazi apsolutno nezapaženo kod Nešića i njegovih pajdaša iz Vijeća ministara BiH!

Očekujemo i zahtjevamo hitnu istragu u vezi sa ovim slučajem te procesuiranje odgovornih osoba za organiziranje ilegalnog prelaska granice i izazivanje višestrukog tragičnog ishoda, poručuju iz stranke Naprijed.

Predsjednik stranke Naprijed, Šemsudin Mehmedović, poručuje:

-Neshvatljivo je da se ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić apsolutno nije ni počešao po glavi zbog ove tragedije u kojoj su izgubljeni brojni ljudski životi, kazao je Mehmedović.

Povezani članci