Politika

ADŽEM UDARIO NA TROJKU: SDP sa DF-om treba braniti državu, Naša stranka je "trojanski miš" koji s NIP-om služi HDZ-u

Aktuelni zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH Dževad Adžem napravio je vlastiti osvrt na predizbornu kampanju, ali i ostvarene rezultate. Napomenuo je kako nije postojao politički naturščik u FBiH koji u protekle četiri godine nije blebetao o izdaji građana od strane Demokratske fronte. Praksa je pokazala suprotno, a rezultati izbora su ipak dokaz da se građani ne mogu prevariti, mišljenja je Adžem.

Osvrćući se na odluku DF-a da sa SDA uđe u državnu vlast, prema njegovom mišljenju, u to vrijeme nije postojala "opasnija" odluka od one koju je donijelo Predsjedništvo DF-a a glasila je: Nećemo biti opozicija Bosni i Hercegovini u najvećem političkom poduhvatu protiv BiH makar zbog toga nestali sa političke scene.

Građane je upitao sjećaju li se "narikača iz sarajevske trojke", strašnih osuda, poniženja i medijske harange koju je njegova stranka zbog odluke da brani državu pretrpjela.

- Govorilo se da smo politički mrtvi na izborima 2022 godine, da nećemo preći cenzus, da će nas branioci BiH kazniti a da će oni "osloboditi" BiH od njene nezavisnosti, teritorijalne cjelovitosti i da će dokinuti suverenitetu teško odbranjene BiH. Nikada sa nacionalnim strankama klicali su politički naturščici "sarajevsje trojke", nikada sa SDA,HDZ I SNSD-om i moram priznati da su takvi stavovi i izjave bile vrijedne respekta i poštovanja, istakao je Adžem.

Završeni su Opći izbori u BiH, Demokratska fronta je dobila povjerenje građana kakvo prema Adžemovom mišljenju "sarajevska trojka" nije ni u snu usnila.

- Pregazili smo sterilnu Našu Stranku, politički ošamarili nadobudni NIP i obezglavili SDP. I gle čuda, "sarajevska trojka" po svaku cijenu želi u vlast sa politički prihvatljivim HDZ-om, poželjnim SNSD-om ali bez omražene SDA.Ono što je SDA i DF odbio na pregovorima u Neumu sada je uslov HDZ-a "sarajevskoj trojci" a taj uslov je politički kraj međunarodno priznate BiH.Da rezimiramo.NIP nema alternativu, ili će po svaku cijenu ući u vlast ili će se zbog političkih konvertita naprosto raspasti jer svi ti ini preletači s kolca i s konopca nisu došli u NIP kako bi trpili mobing vidljiv iz samog svemira, već su tu ili bilo gdje drugdje, zbog pozicija i političkog zbrinjavanja propalih karijerista, piše Adžem.

Za Našu stranku kaže da je  "trojanski miš", koja je već već odigrala nekoliko simultanki oko Mostara, Srebrenice, slučaja Falatar. 

- Prepoznata je kao latentna opasnost u kriznim situacijama za domovinu. Neka mi neko od građana proslijedi link dopisnika Rojtersa u vrijeme agresije na BiH a učešće u odbrani imenovanog možete provjeriti u boračkom Registru, ili pak ne morate, u registru stoji nula dana, nula sati i nula minuta, napisao je Adžem, a nije teško procijeniti da je mislio na Predraga Kojovića.

Njegov stav je da SDP još uvijek ima priliku da se pridruži političkoj odbrani BiH.

- SDP je stranka za koju ne želim reći ništa ružno zbog činjenice da su članovi SDP-a provjereni i Bosni i Hercegovini odani i posvećeni ljudi. Kadrovsko-političko-upravljački gledano SDP je stranka bez lidera, podijeljena na interesne klanove i društva u kojima je svako svakome postao vuk. Zbog toga je izostala istinska borba za radnike, za jednakost i pravdu za sve građane bez obzira na nacionalnu i svaku drugu pripadnost.Ako je za SDP politički HDZ-SDS-SNSD-PDP jednako SDA,i ako su svi oni poželjniji partneri od SDA onda za takav stav nemam komentar, kaže Adžem

Adžem očekuje političku dosljednost trojke da ne koaliraju sa nacionalnim strankama ma kako se zvale. U suprotnom, tvrdi, radi se o političkim prostitutkama koje će i državu staviti na doboš iz čisto ličnih interesa

Povezani članci