Kultura

RIJEKA UNA OČARALA HOLLYWOODSKU EKIPU: Štrbački buk kao zvijezda visokobudžetnog filma

Glavni glumci će doći u julu da snimamo one mirnije scene", objašnjava koproducentica filma Anne Marie Roberge.

 

Započelo je snimanje prvih kadrova za holivudski film u Nacionalnom parku Una. Iako se detalji filma još drže u tajnosti, ova vrsta promocije će, svakako, doprinijeti tome da se za Nacionalni park Una i Bosnu i Hercegovinu čuje širom svijeta.

Universal Studios, jedna od najpoznatijih svjetskih kompanija u filmskoj industriji, postavio je set za snimanje holivudskog filma u Nacionalnom parku Una.

"Imamo dosta poznatih američkih glumaca. Ovo je akcioni film i vrlo je dramatičan. Nije toliko o akciji, nego o odnosu karaktera", kaže za BHRT filmski producent Ognjen Gavanski.

Imena glumaca, kao i ime filma, ekipa sa seta nam nije otkrila. Kažu, riječ je o avanturističkom filmu i upravo na ovoj lokaciji s kaskaderima snimaju glavnu akcionu scenu.

"One akrobacije što ćete kasnije vidjeti – spuštanje niz žicu, scene u vodi, sve one opasne stvari - jer, zapravo, snimamo glavnu sekvencu za završetak filma. Glavni glumci će doći u julu da snimamo one mirnije scene", objašnjava koproducentica filma Anne Marie Roberge.

Video pogledajte OVDJE.