Kultura

BIH SE NIJE ODREKLA KRALJA: Obnova groba posljednjeg velikog vladara šansa za razvoj turizma

U Zastinju, mjestu gdje je bio sahranjen posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević, započeli su pripremni radovi za uređenje lokaliteta “Kraljev grob”. Investitor ovog projekta je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, a radove će izvoditi firma “Marušić” iz Jajca. 

Ovi radovi imaju za cilj očuvanje kulturne i povijesne baštine te razvoj turističkih potencijala ovog kraja. Kraljev grob je mjesto od iznimne važnosti za bosansku povijest, a njegovo uređenje će privući posjetitelje iz cijelog svijeta.

Marušić je poznata firma s dugogodišnjim iskustvom u ovom području te će svojim stručnim timom osigurati kvalitetno izvođenje radova. Uređenje “Kraljevog groba” u Zastinju će uvelike poboljšati vizualni identitet ovog kraja te omogućiti bolju promociju turističkih potencijala.

U konačnici, ovaj projekt će doprinijeti razvoju turizma u ovom području te će omogućiti bolje upoznavanje posjetitelja s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Bosne i Hercegovine. 

Ranije u medijima je ravnatelj Agencije, Anto Brtan naveo, da su prije dvije godine započeti radovi na ovom lokalitetu, provedena arheološka istraživanja i izrađen glavni projekat uređenja spomenika.

Uređenje ovog lokaliteta moglo biti dovršeno do početka lipnja/ove godine na 550. obljetnicu smrti kralja Stjepana Tomaševića kada bi se upriličilo svečano otvorenje.

Povezani članci