Sport

VAHA O NJIMA NE ŽELI REĆI NI RIJEČ: Tu utakmicu sigurno neću gledati

Bh. stručnjak odveo je reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Kataru pa dobio otkaz jer na popis nije stavio najveće zvijezde.

U intervjuu za Sportske novosti Vahid Halilhodžić nije želio govoriti o Maroku.

"O Maroku ne želim reći ni jednu jedinu riječ! Ma, ni jedno slovo, ni “M”! Imao sam mnogo poziva iz brojnih zemalja, ali sve sam odbio, o toj temi ne želim razgovarati. Sve što se dogodilo, naime, i dalje me pogađa, doživio sam rastanak kao veliku nepravdu i ne može se baš tako lako sve zaboraviti”, rekao je Vaha za Sportske novosti.

Kazao je da neće gledati utakmicu između Hrvatske i Maroka.

“Neću ni gledati sve utakmice na SP-u. A sigurno neću gledati utakmicu Hrvatska – Maroko, to uopće ne dolazi u obzir! Ni u kojem slučaju, bilo bi to za mene prebolno...".

Smatra da je Hrvatska favorit na papiru, ali ističe da nerijetko posrnu u prvom dijelu takmičenja.

Za glavne favorite navodi Brazil i Argentincu.

“Brazil je prvi favorit, odmah iza njega tu je i Argentina. Messi igra svoje zadnje SP, Argentinci su strahovito motivirani, imaju odlično ozračje u svlačionici. Od evropskih momčadi izdvojio bih Francusku, iako branitelj naslova iz Rusije ima velikih problema s ozljedama, kao i s nekim izvansportskim temama, koje priječe da atmosfera u momčadi bude idealna. Ne znam bih li Njemačku uvrstio među favorite, nekako ih više ne vidim u toj skupini najjačih. No, tu su Španjolska, Engleska, pa Portugal, koji ima sjajnu generaciju, Ronaldu je ovo također zadnje veliko natjecanje i pokušat će otići do kraja. O Hrvatskoj sam već sve rekao, a i Srbija ima dobru ekipu, oporave li se Vlahović i Mitrović moglo bi se čuti o njima. Dragan Stojković stvorio je dobar tim, s dobrom atmosferom, svrstao bih stoga Srbiju među sastave koji bi mogli iznenaditi. Uglavnom, sve je moguće, na ovakvim natjecanjima odlučuju potankosti, vidjet ćemo kako će se sve rasplitati", zaključio je Halilhodžić.

Ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na SP-u dobije otkaz, prije mu se to dogodilo s Obalom Bjelokosti 2010. te s Japanom 2018. godine.
Halilhodžić je vodio Maroko u 30 utakmica i upisao 20 pobjeda uz samo tri poraza.

Ostavio je reprezentaciju na 22. mjestu Fifine liste. Umjesto Vahe, novi selektor reprezentacije je Walid Regragui.