Sport

URNEBES U VOJVODINI: Fudbaleri traže pomoć Boga, pop osveštao klub pred derbi sa Zvezdom

FK Vojvodina postala je hit na društvenim mrežama i u medijima zbog pripreme za meč sa Crvenom Zvezdom. U ovom klubu su čini se ipak uvjereni da se sve ne rješava na terenu. Nevjerovatno, ali istinito u pomoć su pozvali popa kako bi ih valjda Bog pogledao.

Vojvodina u četvrtak igra zaostalu utakmicu petog kola Superlige Srbije protiv Crvene Zvezde. Očekuje se da će tribine stadiona Karađorđe biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a uoči meča klub iz Novog Sada je posjetio i sveštenik.

Naime pred početak treninga svlačionicu i autobus fubalera Vojvodine osveštao je parohihijski sveštenik Saborne crkve u Novom Sadu, protojerej Velimir Vrčinić,

On im je zaželio sreću i da ih na putu prema uspjehu vodi duh mučenika Georgija Živanova, pomoćnog paroha u Žablju koji je 1914. godine bio jedan od osnivača, a kasnije i prvi sekretar Vojvodine.

Nogometaši i stručni štab Vojvodine u miru su poslušali molitvu, a onda su se uputili prema terenu. 

Ekipa Milana Rastavca počela je dobro sezonu, ali je u padu u posljednje vrijeme.Izgubila je tri od prethodnih pet utakmica, te zauzima šesto mjesto tabele sa 23 poena.