Sport

TRANSFER BOMBA IZ SUSJEDSTVA: Džeki stigao poziv, čeka se odgovor

Naime, kako pišu novinari Index.hr sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić ulaže velike napore kako bi doveo Edina Džeku u Hajduk.

Novinari Index.hr tvrde da im je informacija povrđena iz izvora bliskih timu iz Splita, a Kalinić je navodno već kontaktirao Džeku, te ga pokušava nagovoriti na dolazak u Hajduk.

Nije poznato do koje faze je sve stiglo, ali Kalinić je veoma ozbiljan u namjeri da u Split dovede napadača Fenerbahčea.

Prošlog ljeta Džeko je stigao u Fenerbahčea, a ugovor sa ovim klubom veže ga do ljeta naredne godine.

U protekloj sezoni odigrao je 46 utakmica, te je postigao 25 golova i dodao je deset asistencija.

Kalinić i Džeko su jedno vrijeme proveli zajedno u Romi i to kada je Hrvat bio na posubi iz Atletico Madrida u ovom klubu u sezoni 2019/2020.

Ono što raduje navijače Hajduka, te što im uliva nadu da bi Džeko mogao doći jeste njegova naklonost prema ovom klubu.

Osim toga povezan je Džeko sa Hrvatskom i zbog toga jer je vlasnik restorana u Dubrovinku, a ko zna možda od naredne sezone bude igrao za Hajduk.

Na Poljud je jučer stiglo veliko ime sa kojim Hajduk najbolje pokazuje svoje ambicije u narednim sezonama.

Naime, Gennaro Gattuso novi je trener tima iz Splita. Njegov angažman do ljeta 2026. godine potvrdio je splitski velikan, a Gattuso u Split dolazi naredne sedmice, kada će biti službeno predstavljen.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine".

Treba napomenuti da nije poznato hoće li kapiten Edin Džeko i naredne sezone predvoditi napad turskog velikana. On se povezuje s nekoliko timova iz Saudijske Arabije.

Povezani članci