Sport

SPAS BH. KOŠARKE: Utakmica s Hrvatskom će se igrati

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i Hoteli ilidža potpisali su danas sporazum o otplati duga u više rata, saopćeno je iz KS BiH.

Sporazum su potpisali predsjednik Upravnog odbora KSBiH Dalibor Miloš i vlasnik Hotela Ilidža Alija Budnjo.

“Ispred Košarkaškog saveza BiH izrazio bih zadovoljstvo postignutim dogovorom i potpisanim sporazumom. Također bih se zahvalio gospodinu Aliji Budnji i njegovim saradnicima na spremnosti da iznađemo rješenje za ovaj problem, zbog kojeg je trenutno blokiran račun i onemogućeno normalno funkcionisanje Saveza.

U narednim sedmicama, nakon što procedura bude kompletirana, očekujemo i da pomenuta blokada bude otklonjena. Sada će biti puno lakše nastaviti raditi na brojnim projektima vezanim za naše nacionalne selekcije i domaće prvenstvo”, ističe Dalibor Miloš.

S obzirom da će račun KS BiH biti deblokiran i da će biti omogućeno normalno funckionisanje Saveza, naša reprezentacija će u novembru igrati dvomeč protiv Hrvatske u okviru kvalif. za SP.

Hrvatska će 21. novembra na svom terenu dočekati BiH, a naša selekcija će tri dana kasnije biti domaćin.

Iz našeg Saveza su istakli i da će detaljnije informacije o sporazumu o otplati duga javnosti biti predočene na press-konferenciji Košarkaškog saveza BiH, koja će uskoro biti zakazana.

Povezani članci